Sassoferrato

Omgeving

 

Zowel in de directe omgeving als in de nabije omgeving kan overal gewandeld worden, er zijn ook uitgezette wandelingen en georganiseerde wandelingen met een gids.

Er kan gefietst worden en de bergen lenen zich uitstekend voor mountain-biken.


Ook met een jeep kunnen de bergen off-road bereden worden. Monte Cucco is erg populair bij deltavliegers en paragliders.

In de directe omgeving kunt u de Frasassi druipsteengrotten (10 km) bezoeken en de verschillende natuurparken, zoals het Conero natuurpark (90 km), Monti Sibilini (94Km) en de regionale parken Gola della Rossa (15 km) en Monte Cucco (15 km).

Sassoferrato(5 km) is de dichtstbijzijnde plaats. Andere interessante middeleeuwse stadjes zijn: Fabriano (11 km), Gubbio (38 km), Cagli (32 km), Assisi (61 km), Perugia (76 km), Urbino (60 km) en Macerata (73 km). Deze stadjes kenmerken zich door hun prachtige ligging en hebben mooie kerken, musea en historische  (vaak middeleeuwse) stadscentra.

 Valdifiori 003  

Valdifiori 004Valdifiori 007Valdifiori 008


Valdifiori 028Valdifiori 002Valdifiori 006Valdifiori 005

Het Fonte Avellana klooster (22 km) is zeker een bezoek waard, maar zo ook de kastelen: Castello della Rancia (57 km), Castello di Gradara (98 km) en Castello di Sassocorvaro (78 km).

Verder kunt u genieten van het strand en de zee bij Senigallia dat op 45 minuten rijden van Valdifiori ligt of van de bronnen Terme van San Vittore in Genga op een afstand van 14 km.

In de hoofdstad Ancona (70 km) kan gezellig geshopt worden in moderne winkels en ook in Perugia zijn mooie winkels te vinden.

In de zomermaanden zijn er diverse festiviteiten, zoals in Spoleto: het festival ‘dei due mondi’, in Perugia: ‘Umbria Jazz’, in Gubbio: ‘festa dei ceri’ en in Ascoli Piceno: ‘Giostra della quintana’.